اپلیکیشنهای موبایلی روز به روز، بیشتر و بیشتر جایگاه خود را در حوزههای مختلف باز کرده و عده افزونتری از مردم به استفاده از آنها روی میآورند. به نظر میرسد که طی سالهای آتی، به شکلی فراگیرتر به اپلیکیشنهای موبایلی وابسته شده و بازار کار برنامهنویسان اپ موبایل نیز بیش از پیش داغ و پرطرفدار شود.
صنعت گردشگری همیشه از صنایع پرسود و پربازده به شمار میرفته است. اما از آن جایی که این صنعت در ایران مهجور مانده و کمتر بدان پرداخته شده است، تاکنون رنگ تند و جذاب آن را به وضوح و به خوبی احساس نکردهایم. در سالهای پیش رو به دو جهت صنعت گردشگری در ایران رنگ و رونق دیگری به خود خواهد گرفت:
با در نظر گرفتن جمعیت بزرگ ایران و کمبود محصولات کشاورزی مناسب با آن، کشاورزی مدرن و فارغ از واردات، میتواند یکی از پرسودترین مشاغل طی ۱۰ سال آینده باشد. در صورتی که قادر به راهاندازی سایتهای کشاورزی مدرن و برداشت محصولات باکیفیت و دارای قیمت رقابتی باشید، به یکی از پردرآمدترین مشاغل نه تنها ۱۰ سال، بلکه ۲۰ سال آینده ایران دست یافتهاید.
نکته: توجه داشته باشید که این موضوع در خصوص دامپروری و محصولات وابسته به دام نیز صدق میکند.
برنامهنویس و توسعهدهنده وب نیز مانند برنامهنویس اپ موبایلی، آینده درخشانی خواهد داشت. میل جوامع به جهانی شدن و نیز گسترش نقش دنیای وب در زندگی افراد، حضور پررنگتر فعالان در این حوزه را میطلبد. با حذف کاغذ از معادلات روزمره و کامپیوتری شدن همه چیز، وابستگی به دنیای وب افزایش یافته و نیاز به حضور توسعه دهندگان وب نیز بالا میرود.
میل به زیبا بودن و زیباتر شدن، همیشه همراه بشر بوده است و به نظر نمیرسد که جامعه ایرانی قصد کندن از این احساس شدید بشری را داشته باشد. جراحیهای زیبایی روز به روز در حال افزایش بوده و ابعاد گستردهتری به خود می گیرند. اگر در گذشته اعمال جراحی زیبایی به جراحی زیبایی بینی و فرمدهی آن محدود میشد، امروز انواع مختلف دیگری نیز به اعمال جراحی زیبایی اضافه شده است. از این رو باید منتظر باشیم که در ۱۰ سال آینده، پزشکی زیبایی در تمام حوزهها، به یک غول پولسازی تبدیل شود، چنان که اکنون نیز آن قدرها فاصلهای با آن ندارد!
درآمدزایی از طریق فعالیت در شبکههای اجتماعی، اکنون نیز زمزمههای آغازین خود را کرده است؛ اما این چیزی که امروز میبینیم تنها گوشهای از پتانسیلهای پولسازی در دنیای شبکههای اجتماعی است. با فعالیت حرفه ای در فضای مخاطب و رسانه، میتوان به درآمدهای فضایی دست یافته و چرخه درآمدزایی بیوقفه ایجاد کرد. تبلیغات کاغذی و وابسته به روزنامهها و جراید، رفته رفته از زندگی جامعه ما رخت بسته و تبلیغات آنلاین و بازاریابی درونگرا جای خود را باز و تثبیت میکنند. این فرصتی طلایی برای فعالان حرفهای در شبکههای اجتماعی است که به درآمدهای بزرگی دست یافته و کسب و کاری بدون سرمایه و پرسود، راهاندازی کنند. بنابر این اگر میخواهید در این گروه کسب و کار به درآمدزایی برسید، باید از هم اینک شروع کرده و پایههای حضور خود در این عرصه را رقم بزنید.
طراحان مد در ایران گوشهای خلوت را به خود اختصاص دادهاند، اما در ۱۰ سال آینده فضای بیشتری برای مانور این کارشناسان ایجاد شده و میتوانیم شاهد تبدیل شدن این رشته به یک صنعت پولساز باشیم. طراحی مد با توجه به فضای تبلیغات آنلاین، میتواند مشتریهای زیادی به خود اختصاص داده و از یک ایده، چراغ جادوی پولسازی خلق کند. طراحی مد در بخش پوشاک بزرگسال یا کودکان و نیز آرایش مو و چهره و به طور کلی استایل، جایگاه مهمی خواهد داشت.
صنایع غذایی همیشه در شمار مشاغل پرسود قرار داشته و به هیچ وجه هم قرار نیست که این مقام را ترک کند. پرداختن حرفهای به صنایع غذایی، در هر زمان و مکانی پاسخگو بوده و پردرآمد خواهد بود. تنها شاید بتوان گفت که در ۱۰ سال آینده، مشاغل غذایی با ویژگیهای خاص، جایگاه بهتری خواهند داشت. چیزی که عرضه میکنید، چه برتری دارد؟ به این نکته فکر کرده و خود را برای راهاندازی یک کسب و کار مبتنی بر صنایع غذایی پرسود، مهیا سازید.
باز هم در هر ردهبندی مشاغل، جای سئو و تولید محتوا محفوظ میماند. تولید محتوا و دنیای وب، جدانشدنی هستند و در ۱۰ سال آینده؛ تولیدکنندگان محتوا به پادشاهان فضای آنلاین تبدیل خواهند شد. مخاطبان در حال گسترش هستند و تمام کسب و کارهای نو و سنتی به تولید محتوا نیاز دارند. پس چه چیزی مانع رشد این شاخه خواهد بود؟ سئو و تولید محتوا به عنوان ابزارهای رقابتی برای حضور در دنیای آنلاین، سرنوشت کسب و کارها را رقم خواهد زد و به همان سان درآمد سرشاری نصیب کارشناسان این حوزه خواهد کرد.
وکالت همیشه در شمار مشاغل پرسود قرار داشته و طبق آمار از بهترین شغل های ۱۰ سال آینده ایران خواهد ماند. مشکلات خانوادهها افزایش یافته و مراجعهها به وکلا بیشتر از سابق شده است. پروندههای جدیدی در دنیای حقوق باز شده که پیش از این مطرح نبودهاند و با توجه به حرکت جامعه به سمت دنیایی جدید، پروندههای قضایی متعددی روی میز قانون به وجود خواهد آمد و نقش وکلا همچنان پررنگ مینماید.
گذشته از بهترین شغل ها در ۱۰ سال آینده ایران، ببینیم کدام موارد در ۱۰ سال آینده ایران، جایگاهی نخواهند داشت؟
با کسری کاغذ مواجه هستیم و به طور کلی دیگر کسی مایل به خرید محصولات کاغذی نیست. یک تبلت یا گوشی هوشمند در اختیار داریم و نیازی به خرید روزنامه یا کتابهای چاپی نخواهد بود. با این حساب در ۱۰ سال آینده مشاغل وابسته به صنعت چاپ، بیشتر به کناره رانده خواهند شد.
خبرنگاری نیز همین فرمت را به خود میگیرد. هر گوشی موبایل یک خبرنگار است و دنیای شبکههای اجتماعی، به دنیایی تبدیل شده که هر خبری را پیشتر از هر خبرنگاری نشر و انتقال میدهد.
با توجه به ظهور اپلیکیشنهای آموزشی در حوزههای مختلف از جمله مباحث علمی و درسی، تدریس خصوصی و آموزش به شکل سنتی به ویژه در شکل عمومی، رنگ خواهد باخت. در سالهای گذشته تا چه اندازه به کلاسهای زبان انگلیسی وابسته بودیم و امروز چطور انگلیسی را میآموزیم؟ این موضوع در ۱۰ سال آینده شدت خواهد یافت.
با وجود گوشیهای هوشمند امروزی و دوربینهای ۲۰ مگاپیکسلی آنها، دیگر چه کسی وقت و حوصله مراجعه به عکاسی را خواهد داشت؟ بیشتر ما عکاسانی حرفهای شدهایم، این طور نیست؟ به سلفیهای خود نگاهی بیندازید، به راستی هنر عکاسی در ما تا چه اندازه رشد کرده است؟ بدیهی است که در سالهای آتی، نیاز چندانی به عکاسها نخواهیم داشت.
سرنوشت حسابداری نیز بیشباهت به سرنوشت دنیای آموزش نیست. اپلیکیشنها و برنامههای پیشرفته حسابداری، در همین زمان هم بخشی از مسئولیتهای حسابدارها را کم کرده است! به زودی و در سالهای آتی، این اپها و برنامههای حسابداری، به طور کلی صندلی حسابداران را به خود اختصاص خواهد داد. شکلی بهینهتر از حسابرسی و البته با ضریب خطای نزدیک به صفر، در انتظار دنیای حسابهای کسب و کارها است. با این حساب نمیتوانیم آینده درخشانی را در انتظار حسابرسان متصور باشیم.
به جز مواردی که در بالا گفته شد، باید مشاغلی چون پزشکی تخصصی، جراحی عمومی، نوازندگی و خوانندگی، پرستاری، تعمیرات موبایل و کامپیوتر، کارشناسی شبکه، تعمیرکار خودرو و … را در شمار پر درآمدترین و بهترین شغل های ۱۰ سال آینده ایران بدانیم.
برای شناخت چنین مشاغلی باید سمت و سوی حرکت و نیازهای جامعه در سالهای پیش رو را تخمین زده و کسب و کارهایی در پاسخ به آن نیازها را طراحی کرد. شما چطور فکر میکنید؟ چه کسب و کارهایی در سالهای پیش رو، برای جامعه ایرانی پردرآمد و مورد نیاز خواهد بود و چه شغلهایی از دنیای کسب و کار سالهای آینده خارج میشوند؟
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
این قالب توسط تیم حرفه ایمومیزات طراحی و توسط پارسی گروپ به فارسی برگردان شده است .